Inge Elsman

Profiel

Ik ben Inge Elsman. Ik kom uit een onderwijzersnest. Van jongs af aan ben ik in de ban van leren. Als klein meisje werd ik gegrepen door de sfeer in de bibliotheek van mijn oom; de boekenkasten vol oude studieboeken, de gewijde stilte in die kamer. Ik herinner me hoe blij ik werd van het plots snappen en doorzien van kennis, van verbanden. Het leren begrijpen, het zelf doordenken en mijn verbeeldingskracht gebruiken is een blijvende passie.

Na een creatieve carriëre in de Britse filmindustrie werd ik docent en mentor op een gymnasium. Ik heb daar mijn hart voor hoogbegaafde en hoogsensitieve leerlingen, die vaak vastlopen in het schoolsysteem, ontdekt. En mijn hart voor het docentschap.

In het systemisch werken heb ik mijn ziel gevonden. Ik kijk naar de rol die we hebben in verschillende groepen: gezin, vrienden, opleiding, werk. Soms wringt die rol met het trouw blijven aan jezelf. Zo zijn we verbonden zijn met een groter geheel.

Oprechte interesse, sensitiviteit, speelsheid en humor kenmerken mijn stijl van werken. Mijn drijfveer is om mensen hun zeggenschap terug te geven. Om ongegeneerd jezelf durven zijn. Zodat jij op krachtige wijze je doelen kunt waarmaken.

'Als het je blij maakt, doe het dan!'