» Begeleiding hoogbegaafden

» Coaching en Counseling

» Onderwijs en training

» Systemic Ritual®

Coaching en Counseling

In mijn praktijk is ruimte voor mensen met uiteenlopende levensvragen. Mijn manier van werken blijkt vooral goed aan te sluiten bij de wereld van hoogsensitieven, hoogbegaafden en andere creatieve geesten.

Bij coaching gaat het er om, wat je wilt bereiken op het moment dat je bij mij aanklopt. Waar wil je naartoe? Wat heb je daarvoor al in huis, en wat heb je nog nodig? Om hier achter te komen, is het nodig dat we de huidige situatie in kaart brengen. Het kan zijn dat hierbij gebeurtenissen uit het verleden ter sprake komen, maar de focus ligt altijd op: Wat betekent het voor het doel dat je hebt gesteld?

Bij counseling gaat het er om, weer in contact te komen met je levenskracht, die veelal ligt opgeslagen in emoties. Met onze emoties gaan we relaties aan. Met anderen, met de wereld, en met jezelf. Soms gaat er iets niet goed: we raken gekwetst, worden afgewezen, zijn misschien bevroren in een trauma. De betrokken gevoelens stoppen we soms diep weg, maar om weer heel in het leven te staan, is het nodig ze op te zoeken, aan te zien en te integreren. En zo je levensvreugde en creativiteit te hervinden!

'Vanuit de twijfel kun je groeien'